Flexwerken: Het nieuwe normaal na de coronacrisis

Met het coronavirus wat het hele land in zijn greep heeft hebben verschillende bedrijven hun werknemers verplicht vanuit thuis te werken om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Veel bedrijven die sceptisch waren over het toestaan van thuiswerken worden gedwongen om deze stap te nemen voor de veiligheid van de werknemers. Deze pandemie heeft ons concept van hoe elke werkplek werkt aan het wankelen gebracht. Het verplaatsen van de werkplek in een kantoor naar een werkplek in je eigen huis is een grote verandering geweest voor iedereen.

Toch heeft iedereen het thuiswerken omarmd, omdat ze simpelweg geen andere optie hadden. Ook zagen de meeste mensen in het begin nog veel voordeel van het thuiswerken. Voor sommigen van hen waren er geen woon-werkverkeer kosten, minder kosten van onroerend goed, en verhoging van de productiviteit – dit valt allemaal in de bottom line. Maar na verloop van tijd werden mensen geconfronteerd met het gebrek aan interactie, geen enkel productiviteitsblok en het gebrek aan een goede werkopstelling. 

Om dit alles aan te pakken zijn veel bedrijven overgestapt op het concept van flexwerkplekken. Het flexwerken is de beste oplossing om de veiligheid en behoeftes van de medewerker te vervullen. Laten we eens kijken naar wat deze flexruimtes voor ons allemaal hebben gedaan. Na het bekijken van deze punten zul je zeker begrijpen wat flexwerken de nieuwe norm voor alle werkende mensen maakt.

Interactieve en gelukkige omgeving 

Thuiswerken leidt tot uitstel, waardoor de productiviteit afneemt. In dergelijke scenario’s helpen de flexruimtes mensen om op afstand te laten werken vanuit een nieuwe innovatieve plek vol met mensen uit verschillende industrieën. Na een lange tijd werken deze werknemers met elkaar samen; dit maakt hen gelukkig en stimuleert hun geest om harder te werken.

Helpt bij het besparen van de bezettingskosten

Met deze flexruimtes kunnen bedrijven nu de bezettingskosten bijhouden en besparen. Er zijn genoeg bedrijven die zich geen grote kantoren kunnen veroorloven voor hun bedrijf. Dit is het moment waarop zulke plekken een oplossing worden voor kleine bedrijven. In deze tijd kijken mensen uit naar hoe ze geld kunnen besparen en de productiviteit kunnen verhogen. Daarom zijn deze flexruimtes er om je te helpen de bezettingskosten te verlagen.

Zorgt voor een goede werkplek

De werkopstelling is het grootste obstakel geweest voor iedereen die vanuit zijn of haar huis werkt. Flexplekken zijn hiervoor een efficiënte oplossing; ze bieden de gebruikers de juiste aparte werkplek voor elk van hen. Een goede inrichting van een werkplek is een noodzaak voor alle medewerkers om ze effectief te kunnen laten werken.

Milieuvriendelijke keuze

Flexibele werkplekken besparen niet alleen geld voor zowel medewerkers als werkgevers, maar hebben ook een positief effect op het milieu. Ze helpen ook bij het halen doelstellingen op duurzame groei. In deze tijd heeft iedereen een behoefte aan deze flexplekken om de weg te vinden naar de beste oplossing in deze tijd.

Axino App is er om je te helpen met de problemen die je tegenkomt tijdens de coronacrisis. Deze flexwerk-arrangementen zullen de oplossing zijn voor het vergroten van de flexibiliteit en duurzaamheid voor zowel de werknemers als werkgever. Voor een betere balans tussen werk en privéleven, verhoogde ruimte-efficiëntie, lagere huurkosten, hogere bezettingsgraden en een verhoogde productiviteit, dit alles is de garantie van de flexwerken.